Siirry pääsisältöön

MIDE-aamukahvitilaisuus 3.3.09

Maaliskuun aamukahveilla läpikäytiin helmikuun raportoinnin satoa, ja lisäksi kaksi projekteista, ISMO ja HybLab, kertoivat tämän hetkisiä kuulumisiaan.

ISMOa olivat esittelemässä projektissa työskentelevät jatko-opiskelija Maurizio Bocca ja diplomityöntekijä Antti Huhtala. Projektissa on tarkoituksena työstää älykäs monitorointijärjestelmä, joka perustuu langattomiin anturiverkkoihin. Järjestelmän avulla rakenteiden kuntoa voidaan mitata koko niiden eliniän ajan, mikä tuo säästöä mm. kustannuksiin, kun verrataan manuaalimittauksiin. Kunnonvalvontamenetelmää voidaan soveltaa esim. siltoihin, rakennuksiin ja erilaisiin työkoneisiin. Kevään mittaan tullaan toteuttamaan ensimmäiset demot aidossa ympäristössä. Aamukahvien aluksi keskusteltiin jälleen yhteistyön periaatteista, ja ISMOlaiset kertoivatkin yhteistyön projektin sisällä sujuneen mallikkaasti.

HybLabin nykytilanteesta oli kertomassa projektin johtaja, TkT Jussi Suomela. Projekti on edennyt suunnitelmien mukaan ja aikataulussaan. Projektissa keskitytään tutkimaan työkoneiden varustamista hybridijärjestelmillä, ja tätä kautta vähentämään koneiden energiankulutusta puoleen nykyisestään. Yhteistyötä on kuluneen vuoden aikana tehty mm. Puolustusvoimien teknologiaohjelman kanssa. Lisäksi HybLab-projekti on perustanut oman tohtorikoulunsa, ja DI tohtoriopiskelija Jukka Halme oli esittelemässä omaa väitöskirjansa aihetta liittyen raskaiden koneiden varustamiseen hybridijärjestelmillä.

Seuraava MIDEn aamukahvitilaisuus pidetään maanantaina 27.4. alkaen klo 8.15.