Siirry pääsisältöön

Aamiaistilaisuus091111

Akateemisesta tutkimuksesta liiketoimintaa

MIDEn marraskuisilla aamukahveilla keskusteltiin akateemisen yrittäjyyden haasteista ja kuultiin kahden spin off -yrityksen tarinat.

Aloituksena MIDEn johtaja Yrjö Neuvo kertoi tulevasta Aalto-yhteistyöstä, joka avaa mahdollisuuden tiivimpään yhteistyöhän MIDE-projektien ja HSE:n ja TaiKin välillä. MIDEn projekteihin voidaan näin palkata tutkijoita muista Aalto-yliopiston korkekouluista. Tavoitteena on saavuttaa synergiaetuja hyödyntämällä kaikkien kolmen korkeakoulun tarjoama potentiaali. Haku käynnistyy joulukuun aikana.

Akateemisesta yrittäjyydestä MIDEn aamukahveilla näkemyksiään olivat kertomassa MIDEn HybLab-projektin päällikkö Jussi Suomela sekä CNB-E projektin vetäjä Esko Kauppinen. Suomela kertoi HybLabista ohessa virinneestä spin off –yritys Hybriasta (http://www.hybria.fi) ja Kauppinen omasta projektistaan liikkeelle lähteneestä Canatusta (http://www.canatu.com/).

Suomelan mielestä yrittäjyystoiminnan käynnistämisessä tarvitaan realismia, eli hyvä idea ei aina välttämättä riitä, vaan yrittäjyyden käynnistämisessä tarvitaan sekä realistinen ote että hyvää suunnittelua. Lisäksi avoimuus kaiken tiedon antamisessa on eri sidosryhmien suuntaan on tärkeää, eikä bisnestä ja tutkimusta tule sotkea keskenään.

Hyblabin Jussi Suomela

Akateemisen yrittäjyyden rahoituspuolta puolestaa valaisi Tuli-tutkimuksesta liiketoimintaa -ohjelman kehityspäällikkö Teemu Seppälä. Tuli on Tekesin ohjelma, jonka tavoitteena on löytää uusia tutkimuslähtöisiä ideoita, keksintöjä ja tuotteita ja auttaa niitä eteenpäin suunnitelmasta menestyksekkääksi tuotteeksi. Teemu Seppälä kehotti rohkeasti olemaan yhteydessä, mikäli ideoita löytyy ja näin rahoitustarpeita ja tuotteistamistakin voidaan yhdessä suunnitella.

Lisätietoja Tuli-ohjelmasta saa osoitteesta http://www.tuli.info/ tai ottamalla yhteyttä Teemu Seppälään, teemu.seppala@tkk.fi, 09 451 26026.

Tuli-ohjelman Teemu Seppälä

Seuraavan kerran MIDE-aamukahvien merkeissä tavataan TUAS-talon TU3-seminaarisalissa 10.12. klo 8.15. Tuolloin teemana on Aalto-yhteistyö.

Tervetuloa mukaan!