Aalto / MIDE

Siirry pääsisältöön

MIDE

Aalto-yliopiston MIDE-tutkimusohjelma keskittyi pitkäjänteiseen perustutkimukseen digitalisoitumisen ja energiakysymysten aloilla. Ohjelmassa luotiin huipputason osaamista, vahvistettiin opetusta ja lisättiin suomalaisen elinkeinoelämän kilpailukykyä. MIDE-ohjelma (Multidisciplinary Institute of Digitalisation and Energy) toteutettiin vuosina 2008-2013.

MIDE-tutkimusohjelmassa oli kaikkiaan 11 projektia. Tutkimusprojektit olivat monitieteisiä ja yhteen projektiin osallistui tyypillisesti useita eri laitoksia. Projektit liittyivät niin ICT:n mahdollistamiin uusiin sovelluksiin kuin energiatehokkuutta parantaviin innovaatioihin.

Tutkimusprojektien lisäksi MIDE-ohjelmaan kuului kolme opiskelijaprojektia sekä jatko-opintokurssi Bit Bang. MIDE-ohjelmassa oli myös useita vierailijaprofessoreja kansainvälisistä huippuyliopistoista.

MIDE-tutkimusohjelman rahoitus, 20 miljoonaa euroa, kerättiin useilta eri yrityksiltä ja yhteisöiltä. Yritysten edustajat olivat mukana tutkimusprojektien etenemistä käsitelleissä seurantaryhmissä.

MIDE-tutkimusohjelman tuloksena on ohjelman päättymiseen mennessä syntynyt 34 väitöskirjaa, 78 muuta opinnäytetyötä sekä 438 julkaisua. Tutkimusprojektien tulosten perusteella on syntynyt useita jatkotutkimuksia sekä myös tuloksia hyödyntäviä start-up -yrityksiä.

Voit lukea projektien tuloksista ohjelman päätösjulkaisusta.