Siirry pääsisältöön

OtaSizzle

Ubiikin yhteisömedian testiympäristö

Yhteisömediapalvelut tulevat matkapuhelimiin. Oikein toteutettuina ne voivat saavuttaa tekstiviestin kaltaisen suosion. Samalla sosiaalisten verkostojen, käyttäjien omien innovaatioiden sekä palvelujen hallinnan merkitys korostuu. Tarvitaan kokonaisvaltaista tutkimusta, joka nojaa suurilla käyttäjämäärillä tehtäviin pitkäkestoisiin kokeisiin.

OtaSizzle tuottaa avoimen testiympäristön, jossa palveluinnovaatioita voidaan tutkia. Se synnyttää tuhansien käyttäjien "living lab" ympäristön Otaniemeen, josta se laajennetaan yhteistyökumppaneiden kanssa ensin pääkaupunkiseudulle. Laajojen kenttäkokeiden ja mittausten avulla tutkitaan useiden palvelualustojen prototyyppejä. Tuloksena syntyy monistettava testiympäristökonsepti "SizzleLab"(http://www.sizzlelab.org).

Syyskuussa 2009 OtaSizzle käynnisti "Aalto Experiment" -kokeen, joka tavoittelee noin 400 koekäyttäjää useiden TKK:n, HKKK:n ja TaiK:in perus- ja maisteritutkinto-ohjelmien uusien opiskelijoiden piiiristä. Heille on tuotettu toistaiseksi kaksi sosiaalisen median palvelua, Ossi (http://ossi.sizl.org) ja Kassi (http://kassi.sizl.org) jotka toimivat yhteisen palvelualustan (http://cos.sizl.org) ja palveluportaalin (http://sizl.org) yhtydessä.

OtaSizzle-tutkimusta koordinoi Aalto-yliopiston ja Helsingin yliopiston yhteinen Tietotekniikan tutkimuslaitos HIIT. Siihen osallistuvat myös Tietotekniikan laitos ja Tietoliikenne- ja tietoverkkotekniikan laitos. Yksityiset yritykset ja yhteisöt lahjoittivat TKK:n Tekniikka elämään –kampanjaan yli 20 miljoonaa euroa, jolla parhaillaan tutkitaan digitalisaatiota tai energiantuotantoa OtaSizzlen lisäksi useissa muissa MIDE-hankkeissa. MIDE-rahoituksen lisäksi hanke on saanut sponsoritukea Nokia Pilots -ohjelmalta ja Elisa Researchilta. Lisätietoja:

tutkimusjohtaja, professori Martti Mäntylä, martti.mantylahiit.fi

projektipäällikkö, tutkijatohtori Olli Pitkänen, olli.pitkanenhiit.fi


Uutisia

Lehdistötiedote 17.9.2009

Liikkuvia yhteisömediapalveluita Aalto-opiskelijoiden kännyköihin lahjoitusvaroin.

Ossi- ja Kassi-videot

Ossi-video

Kassi-video

OtaSizzle IT-viikossa

Ossi ja Kassi avattiin aaltolaisten kavereiksi (IT-Viikko 17.9.2009)

OtaSizzle-video julkaistu (17.9.2008)

OtaSizzlen esittelyvideo löytyy YouTubesta:

http://www.youtube.com/watch?v=itNhiRHaxfE

ja sen voi myös katsoa tai ladata omalle koneelle tästä linkistä:

OtaSizzle-lyhyt_0001.wmv wmv

Video julkistustilaisuudesta