Siirry pääsisältöön

OtaSizzle090917

Liikkuvia yhteisömediapalveluita Aalto-opiskelijoiden kännyköihin lahjoitusvaroin

Kaikkia tulevan Aalto-yliopiston opiskelijoita ja henkilökuntaa varten on avattu uusia yhteisömediapalveluita. Palvelut on kehitetty liikkuviksi eli niitä voi käyttää kehittyneillä älypuhelimilla. Tämän lisäksi palveluita voi käyttää myös tietokoneella perinteiseen tapaan.

Ossi-palvelu on Facebook-tyyppinen yhteisöpalvelu opiskelijoille keskinäiseen yhteydenpitoon. Palvelun kehittäneet tutkijat ovat tehneet siitä sopivan erityisesti älypuhelimilla käytettäväksi. Kassi-palvelussa käyttäjät voivat puolestaan vaihtaa palveluksia. Toistaiseksi tietokoneilla käytettävä palvelu saa pian rinnalleen mobiiliversion.

Uudet Aalto-yhteisömediapalvelut kuuluvat osana OtaSizzle-hankkeeseen, jossa Aalto-kampuksille rakennetaan suuri living lab –tyyppinen testiympäristö tutkimustyötä varten. Hankkeen tarkoituksena on tutkia, minkälaisia käyttötapoja ihmiset keksivät liikkuvan yhteisömedian palveluille ja miten älypuhelimien mahdollisuuksia voidaan parhaimmin hyödyntää.

Uudet Aalto-palvelut ja niihin liittyvä tutkimustyö on rahoitettu lahjoitusvaroin. Yksityiset yritykset ja yhteisöt lahjoittivat TKK:n Tekniikka elämään –kampanjaan yli 20 miljoonaa euroa, jolla parhaillaan tutkitaan digitalisaatiota tai energiantuotantoa OtaSizzlen lisäksi useissa muissa hankkeissa. Lisäksi Nokia ja Elisa ovat sponsoroineet hanketta suoraan lahjoittamalla sille Nokia N97 -älypuhelimia ja 3G-dataliittymiä.

Palveluiden osoitteet: http://ossi.sizl.org http://kassi.sizl.org

Videot palveluista: Suomi – Ossi: http://www.youtube.com/watch?v=iB7tApBPeBo Suomi – Kassi: http://www.youtube.com/watch?v=_n9-wYOUZdI

Lisätietoa: Olli Pitkänen, projektipäällikkö Tietotekniikan tutkimuslaitos HIIT / Teknillinen korkeakoulu TKK olli.pitkanen@hiit.fi Puh. 050 301 9265